Vepřová pečeně – plátky na paprikách a rajčatech

414
- reklama -

Suroviny
Dle počtu strávníků

1 kg vepřové pečeně – plátky
2 červené papriky
6 keříčkovitých cherry rajčátek
1 cibule
trocha worcesterové omáčky
voda na podlití (nebo bujónové kostky na vepřová masa)
sůl
pepř
sladká mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a posypeme sladkou mletou paprikou. Do pánve dáme trochu oleje, maso na něm orestujeme a odložíme na talíř stranou.

  2. Papriky omyjeme a očistíme od semínek, nakrájíme na tenké proužky a dáme do misky stranou. Dále oloupeme cibuli, nakrájíme ji na měsíčky a dáme též stranou do misky. Rajčata umyjeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme opět do misky.

  3. Do pánve přidáme očištěnou a nakrájenou cibuli, lehce orestujeme, přidáme papriky a rajčata a vše ještě spolu s cibulí orestujeme. Ke směsi přidáme maso, zalijeme trochou vody tak, aby maso bylo ponořené a omáčky bylo dost (já ještě přidala dvě bujónové kostky na vepřová masa, aby chuť byla lepší) a vaříme do změknutí masa, paprik a rajčat.

  4. Když chceme mít omáčku, můžeme ji trochu zahustit jíškou (nebo rychlejji – moukou s vodou), dochutíme ještě worcesterovou omáčkou. Podle chuti osolíme a opepříme.
    Jako přílohu podáváme rýži.

Poznámka od kuchařky

Omáčka s masem je moc dobrá. 🙂 Jídlo mi bylo doma pochváleno. 🙂 Tak přeji dobrou chuť a ať vám chutná.