Suroviny
6 porcí
- 1 kg vepřové kýty – plát
- 6 ks Bavorské klobásky na pečení (syrové ve střívku-Albert)
- 5 vajec
- Solamyl
- 1 cibule
- 1 mrkev
- směs lesních hub
- koření Vepřová pečeně (Kotányi)
- sůl
- pepř
- červená paprika
- vepřová tuková blána
Postup přípravy receptu
-
Syrové Bavorské klobásky zbavíme střívek a vymačkáme do misky, přidáme 2 celá syrová vejce, 3 syrové žloutky, lžičku mleté červené papriky, lžičku Solamylu, půl lžičky pepře. Vzniklou směs robotem rozkutrujeme do hustší fáše.
-
Vepřovou kýtu si opatrně rozkrájíme tak aby nám vznikl pokud možno celistvý plát. Ten následně přes potravinářskou folii ještě rozklepeme a posypeme směsí koření „Vepřová pečeně“.
-
Na takto okořeněný plát rozetřeme fáš a zamotáme do tvaru rolády. Vzniklou zamotanou roládu obalíme do vepřové tukové blány a vložíme do pekáče. Roládu podlijeme půl litrem vody a okolo nakrájíme na větší kusy jednu petržel, mrkev a cibuli.
-
Pečeme na střední teplotu, přičemž po hodině odstraníme kořenovou zeleninu a nahradíme ji směsí lesních hub a pečeme další hodinu. Posledních 15 minut necháme odkryté péct pro získání hezké barvy.
-
Šťávu lehce můžeme dohustit tmavou instantní jíškou. Podáváme s rýží, bramborem ale i studené s chlebem.