
Suroviny
            4 porce
							
    
- 600 g vepřové panenky
- tymián
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 50 g parmazánu
- 150 g slaniny (dlouhé prorostlé plátky)
- 150 g mletých ořechů ( mandlí )
- 2 lžíce strouhanky
- svazek petrželky
- jarní cibulka
Postup přípravy receptu
- 
Panenku osolíme, opepříme a lehce posypeme tymiánem. Ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. 
- 
Ořechy nahrubo rozmixujeme, přidáme jemně nastrouhaný parmazán, strouhanku, nakrájenou cibulku a nasekanou petrželku. 
- 
Plátky slaniny rozložíme tak, aby se okraje plátků vzájemně překrývaly. Na kraj položíme panenku, střed posypeme ořechovou směsí. Roládu zatočíme a svážeme provázkem. 
- 
Vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou a pečeme pod poklicí asi 30 minut. 
- 
Hotovou panenku nakrájíme, polijeme vypečenou šťávou. Podáváme s pečenými bramborami, obloženými vařenou brokolicí, rajčaty a kapií. 
Poznámka od kuchařky
Zdroj:Vaříme
Recept vyžaduje tučnou slaninu. Já po svátcích s dlouhými plátky, sehnala pouze Královskou a ta je málo tučná, proto se mi rolády špatně krájely.
 
            