- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g vepřové panenky (as 4 ks)
- 2 lžíce kopru
- 5 velkých žampionů
- sklenka bílého vína
- kysaná smetana
- sůl
- pepř
- lžíce hladké mouky
- 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Panenky osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a prudce opečeme na oleji.
-
Přidáme žampiony na plátky, podlejeme vínem a dopékáme v troubě.
-
Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme kopr a kysanou smetanu, krátce provaříme a touto omáčkou přeléváme maso.
Příloha – rýže, noky.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem kdesi dávno přečetla, ale zdroj už opravdu nevím. Hledala jsem ve vyhledávači, ale takový recept jsem tu nenašla. Alespoň v žádném není víno, pokud se nebude líbit, nechám ho smazat.
Kuchař: chevy