Vepřová panenka „Svatá Renata“

43
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 g vepřové panenky (as 4 ks)
2 lžíce kopru
5 velkých žampionů
sklenka bílého vína
kysaná smetana
sůl
pepř
lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Panenky osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a prudce opečeme na oleji.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme žampiony na plátky, podlejeme vínem a dopékáme v troubě.

  3. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme kopr a kysanou smetanu, krátce provaříme a touto omáčkou přeléváme maso.

    Příloha – rýže, noky.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem kdesi dávno přečetla, ale zdroj už opravdu nevím. Hledala jsem ve vyhledávači, ale takový recept jsem tu nenašla. Alespoň v žádném není víno, pokud se nebude líbit, nechám ho smazat.