Vepřová panenka speciál

194
- reklama -

Suroviny
3 -4 porce

600 g vepřové panenky
250 g anglické slaniny (plátky)
250 g másla
2 Hermelíny
2 – 3 ks smetany na šlehání v kelímku
cca100 g čerstvé nasekané petrželky (nešetřit)
1 sáček Argentinského koření
3 vajíčka
strouhanka dle potřeby
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Skleněný pekáč vymažeme celým máslem.

  2. Vepřovou panenku rozřízneme podélně, abychom vytvořili kapsu. Mírně ji naklepeme a osolíme, opepříme a okořeníme Argentinským kořením. Posypeme petrželkou, rozložíme plátky slaniny a kousky Hermelínu. Pak přehneme a vytvoříme kapsu.

  3. Kapsy důkladně obalíme ve vajíčku a strouhance.

  4. Hotové kapsy vložíme do vymazaného pekáče a zalijeme šlehačkou tak, aby kapsy byly celé potopené.

  5. Pečeme v troubě asi třičtvrtě hodiny.

Poznámka od kuchařky

Skleněný pekáč i s víkem je vhodnější. Můžeme snadněji kontrolovat, jak se šlehačka a máslo spojuje s kapsami.