
- reklama -
Suroviny
3 -4 porce
- 600 g vepřové panenky
- 250 g anglické slaniny (plátky)
- 250 g másla
- 2 Hermelíny
- 2 – 3 ks smetany na šlehání v kelímku
- cca100 g čerstvé nasekané petrželky (nešetřit)
- 1 sáček Argentinského koření
- 3 vajíčka
- strouhanka dle potřeby
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Skleněný pekáč vymažeme celým máslem.
-
Vepřovou panenku rozřízneme podélně, abychom vytvořili kapsu. Mírně ji naklepeme a osolíme, opepříme a okořeníme Argentinským kořením. Posypeme petrželkou, rozložíme plátky slaniny a kousky Hermelínu. Pak přehneme a vytvoříme kapsu.
-
Kapsy důkladně obalíme ve vajíčku a strouhance.
-
Hotové kapsy vložíme do vymazaného pekáče a zalijeme šlehačkou tak, aby kapsy byly celé potopené.
-
Pečeme v troubě asi třičtvrtě hodiny.
Poznámka od kuchařky
Skleněný pekáč i s víkem je vhodnější. Můžeme snadněji kontrolovat, jak se šlehačka a máslo spojuje s kapsami.
Kuchař: solimauk









