Vepřová panenka se smetanovým přelivem

116
- reklama -

Suroviny
1 porce

4 plátky vepřové panenky (cca 2 cm)
sůl
pepř
hladká mouka na obalení
1 dl vývaru
2-3 lžíce sladké smetany
olej na osmažení

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřové paneky ukrojíme 4 hrubší kolečka, dlaní je jen roztlačíme jakoby do stran, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme z masa.

  2. Rozpálíme olej a z každé strany cca 2 minuty opékáme. Otočíme potřetí, přilejeme vývar a necháme šťávu zredukovat. Nakonec maso vyjmeme, přilejeme 2-3 lžíce smetany a odstavíme.
    Podáváme s opečenými brambory a maso přelijeme smetanovou omáčkou.