
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 4 plátky vepřové panenky (cca 2 cm)
- sůl
- pepř
- hladká mouka na obalení
- 1 dl vývaru
- 2-3 lžíce sladké smetany
- olej na osmažení
Postup přípravy receptu
-
Z vepřové paneky ukrojíme 4 hrubší kolečka, dlaní je jen roztlačíme jakoby do stran, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme z masa.
-
Rozpálíme olej a z každé strany cca 2 minuty opékáme. Otočíme potřetí, přilejeme vývar a necháme šťávu zredukovat. Nakonec maso vyjmeme, přilejeme 2-3 lžíce smetany a odstavíme.
Podáváme s opečenými brambory a maso přelijeme smetanovou omáčkou.
Kuchařka: JanaDorazinova









