Vepřová panenka s omáčkou ze 7 pepřů a bylinek

73
- reklama -

Suroviny

váleček panenky
koření 7 pepřů
čerstvé bylinky:
pažitka
tymián
2 lístky šalvěje
petrželka
sůl
olej olivový
0/5 dcl bílého vína
1 dcl smetany 31 %
lžička studeného másla
lžíce oleje na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Panenku očistíme od blanek, omyjeme a osušíme. Pokapeme olejem a osolíme.

    Posypeme pepřem a necháme 1/2 hod. odležet.

  2. Na horké pánvi pečeme maso nejprve na sucho z každé strany 1 minutu, celkem 4 minuty.

  3. Před koncem dáme olej a maso v něm obalíme.

  4. Přendáme do pekáčku a v horké troubě pečeme 7 minut. Po vytažení necháme 10 min.odpočinout.

  5. Na pánvi k výpečku dáme víno a necháme odpařit.

  6. Přidáme smetanu, máslo a dochutíme. Nakonec přidáme nasekané bylinky a pepř.

Poznámka od kuchařky

Dělala jsem pro dva a každý má rád jinak propečenou, proto 2 fotky.

Příloha brambory na všechny způsoby. U nás hranolky nebo opékačky.