
- reklama -
Suroviny
- váleček panenky
- koření 7 pepřů
- čerstvé bylinky:
- pažitka
- tymián
- 2 lístky šalvěje
- petrželka
- sůl
- olej olivový
- 0/5 dcl bílého vína
- 1 dcl smetany 31 %
- lžička studeného másla
- lžíce oleje na smažení
Postup přípravy receptu
-
Panenku očistíme od blanek, omyjeme a osušíme. Pokapeme olejem a osolíme.
Posypeme pepřem a necháme 1/2 hod. odležet.
-
Na horké pánvi pečeme maso nejprve na sucho z každé strany 1 minutu, celkem 4 minuty.
-
Před koncem dáme olej a maso v něm obalíme.
-
Přendáme do pekáčku a v horké troubě pečeme 7 minut. Po vytažení necháme 10 min.odpočinout.
-
Na pánvi k výpečku dáme víno a necháme odpařit.
-
Přidáme smetanu, máslo a dochutíme. Nakonec přidáme nasekané bylinky a pepř.
Poznámka od kuchařky
Dělala jsem pro dva a každý má rád jinak propečenou, proto 2 fotky.
Příloha brambory na všechny způsoby. U nás hranolky nebo opékačky.
Kuchařka: mika59