Vepřová panenka s mrkví a žampiony

80
- reklama -

Suroviny
2 porce

200 g vepřové panenky
2 středně velké mrkve
4 menší žampiony
1 lžička másla
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
tymián
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na tenší plátky a dlaní je stlačíme.
    Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a rozmarýnem.
    Maso vložíme do misky, přidáme lžíci olivového oleje a necháme stát cca 1 hodinu.

  2. V nepřilnavé pánvi roztopíme máslo, přidáme panenku, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a asi 10 minut opékáme, panenku obracíme.
    Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a ještě asi 5 minut opékáme, až žampiony mírně změknou.

  3. Směs podlijeme troškou vody nebo vývarem a už jen krátce provaříme.
    Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Zdroj – recepty od Břicháče Toma