
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 200 g vepřové panenky
- 2 středně velké mrkve
- 4 menší žampiony
- 1 lžička másla
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- tymián
- rozmarýn
Postup přípravy receptu
-
Panenku nakrájíme na tenší plátky a dlaní je stlačíme.
Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a rozmarýnem.
Maso vložíme do misky, přidáme lžíci olivového oleje a necháme stát cca 1 hodinu. -
V nepřilnavé pánvi roztopíme máslo, přidáme panenku, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a asi 10 minut opékáme, panenku obracíme.
Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a ještě asi 5 minut opékáme, až žampiony mírně změknou. -
Směs podlijeme troškou vody nebo vývarem a už jen krátce provaříme.
Podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – recepty od Břicháče Toma
Kuchařka: JanaDorazinova