
- reklama -
Suroviny
- šál vepřové panenky
- worchester
- pepřové koření
- gnocchi
- 300 g baby špenátu
- 2 šalotky
- 3 stroužky česneku
- lžičku másla
- lžičku hladké mouky
- voda
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme, pokapeme olejem a worchestrem. Necháme odležet aspoň hodinku.
-
Na pánvi ho ze všech stran opečeme a zabalíme do alobalu. V troubě pak maso dopečeme cca 15 – 20 minut.
-
Mezitím uvaříme gnocchi v osolené vodě.
-
Na pánvi rozpálíme olej, kousek másla a přidáme nakrájenou šalotku. Restujeme a přidáme nasekaný česnek. Promícháme a vložíme gnocchi. Nakonec přidáme špenát a vše osolíme.
-
Do pánve, kde jsme restovali maso, přidáme oříšek másla, lžičku mouky, půl šálku vody a provaříme. Nakonec přidáme vypečenou štávu z alobalu.
Na talíř podáváme nakrájenou panenku, gnocchi se špenátem a přelijeme štávou.
Kuchařka: terezicka1