Vepřová panenka s gnocchi a špenátem

195
- reklama -

Suroviny

šál vepřové panenky
worchester
pepřové koření
gnocchi
300 g baby špenátu
2 šalotky
3 stroužky česneku
lžičku másla
lžičku hladké mouky
voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme, pokapeme olejem a worchestrem. Necháme odležet aspoň hodinku.

  2. Na pánvi ho ze všech stran opečeme a zabalíme do alobalu. V troubě pak maso dopečeme cca 15 – 20 minut.

  3. Mezitím uvaříme gnocchi v osolené vodě.

  4. Na pánvi rozpálíme olej, kousek másla a přidáme nakrájenou šalotku. Restujeme a přidáme nasekaný česnek. Promícháme a vložíme gnocchi. Nakonec přidáme špenát a vše osolíme.

  5. Do pánve, kde jsme restovali maso, přidáme oříšek másla, lžičku mouky, půl šálku vody a provaříme. Nakonec přidáme vypečenou štávu z alobalu.
    Na talíř podáváme nakrájenou panenku, gnocchi se špenátem a přelijeme štávou.