
- reklama -
Suroviny
- 1 velká vepřová panenka (600 g)
- sůl
- pepř
- kari koření
- hladká mouka
- 1 cibule
- asi 3 stroužky česneku
- 200 g fazolových lusků
- olej
Postup přípravy receptu
-
Fazolové lusky vhodíme do vařící vody a povaříme skoro doměkka. Scedíme a odložíme.
-
Maso nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou.
Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa rychle osmahneme z obou stran. Vyndáme je z pánve a do vypečeného tuku vhodíme nakrájenou cibuli. Restujeme, až cibule zesklovatí, pak k ní vrátíme maso, přidáme utřený česnek a kari koření (použijeme nejvýše jednu rovnou lžičku). Promícháme a rychle zalijeme šálkem vody, aby koření nezhořklo. Krátce podusíme, až maso změkne a vytvoří se lehce zahoustlá šťáva. -
K masu přidáme připravené fazolky, prohřejeme a vypneme.
Podáváme s vařenými brambory.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Labužník.cz, recept jsem si hodně upravila
Kuchařka: Angel 666