Vepřová panenka plněná sýrovou omeletou

80
- reklama -

Suroviny
4 porce

800 g vepřové svíčkové
4 vejce
100 g plátkového uzeného sýru typu ementál (např. Madeland)
mletá červená paprika (nejlépe kouřová)
sušený česnek
olivový olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřové panenky vytvoříme plát tak, že ji řezem nože po vláknu postupně jakoby „rozbalujeme“. Pro snadnější manipulaci při opékání ji můžeme překrojit na 2-3 díly. Osolíme, opepříme a posypeme kouřovou paprikou.


    Zobrazit celý recept

  2. Vajíčka rozšleháme se čtyřmi lžícemi vody, osolíme a ochutíme sušeným česnekem.

  3. Na pánvi v oleji usmažíme 2 omelety (na velmi velké pánvi jednu). Jakmile začne omeleta tuhnout, poklademe ji plátky sýru, posypeme paprikou, přikryjeme a dopečeme.

  4. Omeletu necháme vychladnout, rozřežeme na vhodnou velikost a poklademe ji na maso. Zavineme a převážeme kuchyňským provázkem.

  5. Opékáme za všech stran na velmi rozpálené pánvi asi 15 minut – podle velikosti masa.

  6. Opečené zabalíme do alobalu a vložíme do teplé trouby, aby maso došlo. Výpek v pánvi naředíme trochou teplé vody, přidáme lžíci másla a dochutíme.