Vepřová panenka pečená ve slaninovém kabátku

243
- reklama -

Suroviny

vepřová panenka
anglická slanina
rozmarýn
tymián
3 velké brambory – předem uvařit ve slupce, oloupat a nakrájet na čtvrtky
1 čerstvá paprika
1 cuketa
5 stroužků česneku – neloupat, jen ho nakrojit
sůl
pepř
olej
provázek na převázání

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku omyjeme ve studené vodě a papírovou utěrkou dobře osušíme. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme posekanou čerstvou rozmarýnou-nemusí být.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pracovní desku poskládáme vedle sebe slaninu tak, aby se plátky trochu překrývaly a položíme na to vepřovou panenku. Aby se při pečení slanina od masa neoddělovala, převážeme panenku provázkem.

  3. Předehřejte troubu na 170°C-horkovzdušnou na 160°C.

  4. Na pánvi rozpálíme olej a panenku ve slanině na něm opečeme-každou stranu cca 3 minuty.

  5. Do pečící nádoby dáme nakrájenou papriku, cuketu, stroužky česneku a brambory. Vše osolíme, opepříme, posypeme čerstvým nebo sušeným tymiánem a polijeme olejem z pánve.

  6. Na pečící nádobu dáme mřížku, na ní položíme opečenou panenku. Šťáva z panenky bude tak odkapávat do pečící mísy a brambory se pěkně napovrchu upečou. Pokud mřížku nemáte, položte panenku vedle zeleniny, ne na ní, aby se brambory napovrchu dobře opekly.

  7. Vložíme do trouby a pečeme 25 minut.