- reklama -
Suroviny
3 porce
- vepřová panenka
- sůl
- mletý pepř
- plnotučná hořčice
- olej
- smetana
- máslo
- citron
- světlá jíška
- brusinky
Postup přípravy receptu
-
Panenku nakrájíme na plátky a rozklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí z obou stran.
-
Na rozpáleném oleji narychlo osmahneme, pokapeme citronem, přidáme kousek másla a podlijeme vodou. Necháme podusit cca 15 minut, pak plátky dáme bokem, přilijeme smetanu, nechápe povařit a nakonec zahustíme světlou jíškou.
-
Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem nebo bramborami, ozdobíme plátkem citronu a brusinkami.
Poznámka od kuchařky
Recept je jednoduchý rychlý a skvělý.
Kuchařka: Estulinka