- reklama -
Suroviny
- 1,5 kg vepřové panenky
- 3 cibule
- 400 g žampionů
- 400 ml smetany na šlehání
- 3 polévkové lžíce hrubozrnné hořčice
- 6 stroužků česneku
- hrst čerstvých bylinek (použila jsem oregáno)
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme. Cibuli nakrájíme na céčka, žampiony na plátky, česnek prolisujeme, bylinky nasekáme najemno.
-
V hluboké pánvi, nebo v hrnci rozehřejeme olej a opečeme plátky panenky dozlatova. Vyjmeme, dáme stranou a udržujeme v teple. Do výpeku vložíme pokrájenou cibuli a žampiony, opékáme cca 5 minut.
-
K cibulové směsi přilijeme smetanu a zredukujeme. Přidáme hořčici, prolisovaný česnek a bylinky, chvilku provaříme. Do hrnce vrátíme maso, promícháme, případně dochutíme solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
inspirace: Apetit
Vhodnou přílohou je na másle dělaná baby karotka a růžičková kapusta a rýže.
Kuchařka: Nikina