Vepřová panenka na smetaně a hořčici

419
- reklama -

Suroviny

1,5 kg vepřové panenky
3 cibule
400 g žampionů
400 ml smetany na šlehání
3 polévkové lžíce hrubozrnné hořčice
6 stroužků česneku
hrst čerstvých bylinek (použila jsem oregáno)
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme. Cibuli nakrájíme na céčka, žampiony na plátky, česnek prolisujeme, bylinky nasekáme najemno.


    Zobrazit celý recept

  2. V hluboké pánvi, nebo v hrnci rozehřejeme olej a opečeme plátky panenky dozlatova. Vyjmeme, dáme stranou a udržujeme v teple. Do výpeku vložíme pokrájenou cibuli a žampiony, opékáme cca 5 minut.

  3. K cibulové směsi přilijeme smetanu a zredukujeme. Přidáme hořčici, prolisovaný česnek a bylinky, chvilku provaříme. Do hrnce vrátíme maso, promícháme, případně dochutíme solí a pepřem.

Poznámka od kuchařky

inspirace: Apetit

Vhodnou přílohou je na másle dělaná baby karotka a růžičková kapusta a rýže.