- reklama -
Suroviny
- asi 400 g vepřové panenky
- 150 g anglické slaniny (tenké, podlouhlé plátky)
- sůl
- pepř
- krystalový cukr
- hořčice plnotučná
- tuk na vymazání formy (já to peču na keramice)
Postup přípravy receptu
-
Plátky slaniny naskládám na prkénko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím, potřu hořčicí a vtlačím krystalky cukru.
-
Zavinu do plátků slaniny. Vždy překrývám střídavě zprava a zleva. Nakonec přichytím jehlou. Maso je potřeba zabalit ze všech stran, aby nevytékala šťáva ven.
-
Peču v mírně předehřáté troubě, dle velikosti 25-35 minut.
Poznámka od kuchařky
Odměnou za Vaši námahu při zavinování bude nádherně vypečená, křupavá červená slaninka a zajímavá chuť vepřového. Servíruji nakrájené na plátky s rýží nebo vařeným bramborem.
Kuchařka: Denisa