Vepřová panenka na slanině

47
- reklama -

Suroviny

asi 400 g vepřové panenky
150 g anglické slaniny (tenké, podlouhlé plátky)
sůl
pepř
krystalový cukr
hořčice plnotučná
tuk na vymazání formy (já to peču na keramice)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky slaniny naskládám na prkénko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím, potřu hořčicí a vtlačím krystalky cukru.


    Zobrazit celý recept

  2. Zavinu do plátků slaniny. Vždy překrývám střídavě zprava a zleva. Nakonec přichytím jehlou. Maso je potřeba zabalit ze všech stran, aby nevytékala šťáva ven.

  3. Peču v mírně předehřáté troubě, dle velikosti 25-35 minut.

Poznámka od kuchařky

Odměnou za Vaši námahu při zavinování bude nádherně vypečená, křupavá červená slaninka a zajímavá chuť vepřového. Servíruji nakrájené na plátky s rýží nebo vařeným bramborem.