Vepřová panenka na jablkách marinovaná s dijonskou hořčicí

89
- reklama -

Suroviny
4 porce

2x panenská svíčková
2 červená jablka
3 lžíce másla
marináda:
cca 8 lžic olivového oleje
cca 3 lžíc dijonské hořčice
sušená bazalka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na cca 1,5 cm plátky, které mírně naklepeme nařízneme okraj, posolíme a dáme do uzavíratelné misky. Smícháme metlou olivový olej s hořčicí, bazalkou a pepřem, touto marinádou přelijeme maso a promícháme. Misku s masem uzavřeme a dáme odležet do lednice alespoň na 2 hodiny.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso dáme do pekáčku spolu s osminkami jablek, podlijeme trochou vody a při pečení maso poléváme. Asi 10 min před vyndáním z trouby přidáme plátky másla.

  3. Podáváme s opečenými brambory nebo s bramborovou kaší, poléváme vzniklou šťávou, kterou předtím dobře promícháme…

Poznámka od kuchařky

Nejlepší přílohou jsou brambory, předem uvařené do poloměkka, nakrájené na čtvrtky a opečené v troubě na olivovém oleji s mořskou solí a pepřem