- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2x panenská svíčková
- 2 červená jablka
- 3 lžíce másla
- marináda:
- cca 8 lžic olivového oleje
- cca 3 lžíc dijonské hořčice
- sušená bazalka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na cca 1,5 cm plátky, které mírně naklepeme nařízneme okraj, posolíme a dáme do uzavíratelné misky. Smícháme metlou olivový olej s hořčicí, bazalkou a pepřem, touto marinádou přelijeme maso a promícháme. Misku s masem uzavřeme a dáme odležet do lednice alespoň na 2 hodiny.
-
Maso dáme do pekáčku spolu s osminkami jablek, podlijeme trochou vody a při pečení maso poléváme. Asi 10 min před vyndáním z trouby přidáme plátky másla.
-
Podáváme s opečenými brambory nebo s bramborovou kaší, poléváme vzniklou šťávou, kterou předtím dobře promícháme…
Poznámka od kuchařky
Nejlepší přílohou jsou brambory, předem uvařené do poloměkka, nakrájené na čtvrtky a opečené v troubě na olivovém oleji s mořskou solí a pepřem
Kuchařka: Aronoele