Vepřová panenka na houbách

529
- reklama -

Suroviny

1 vepřová panenka ( na 2 a 1/2 porce )
60 g sušených hub ( 40 g k masu, 20 g do brambor)
olej
pepř
sůl
drcený kmin
brambory
mléko
máslo

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi si rozpálíme trochu oleje, vložíme osolenou a lehce opepřenou panenku a zprudka ji restujeme dozlatova.

  2. Trošku podlijeme vodou a přidáme kousek másle, abychom získali sos. Podle chuti můžeme ještě dosolit.

  3. Sušené houby ( 40 g) si na půl hodinky namočíme do teplé vody, aby změkly.

  4. Troubu si předehřejeme na 170°stupňů.

  5. Na dno pekáčku vyskládáme houby a na ně položíme panenku.

  6. Podlijeme šťávou z výpeku a pečeme asi 40 minut. Pokud se vám bude zdát šťáva moc řídká, můžete si rozmíchat lžičku škrobové nebo kukuřičné moučky ve trošce vody a pomalu přidávat pod maso.

  7. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Společně s nimi dáme do kastrolu i houby ( zbylých 20 dkg – nenamočené), osolíme a vaříme do měkka.

  8. Mezitím si zahřejeme asi hrnek mléka, který budeme do kaše přidávat.

  9. Slijeme vodu, přidáme trochu másla, mléko a mixujeme dohladka.