
Suroviny
- 1 vepřová panenka ( na 2 a 1/2 porce )
- 60 g sušených hub ( 40 g k masu, 20 g do brambor)
- olej
- pepř
- sůl
- drcený kmin
- brambory
- mléko
- máslo
Postup přípravy receptu
-
V pánvi si rozpálíme trochu oleje, vložíme osolenou a lehce opepřenou panenku a zprudka ji restujeme dozlatova.
-
Trošku podlijeme vodou a přidáme kousek másle, abychom získali sos. Podle chuti můžeme ještě dosolit.
-
Sušené houby ( 40 g) si na půl hodinky namočíme do teplé vody, aby změkly.
-
Troubu si předehřejeme na 170°stupňů.
-
Na dno pekáčku vyskládáme houby a na ně položíme panenku.
-
Podlijeme šťávou z výpeku a pečeme asi 40 minut. Pokud se vám bude zdát šťáva moc řídká, můžete si rozmíchat lžičku škrobové nebo kukuřičné moučky ve trošce vody a pomalu přidávat pod maso.
-
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Společně s nimi dáme do kastrolu i houby ( zbylých 20 dkg – nenamočené), osolíme a vaříme do měkka.
-
Mezitím si zahřejeme asi hrnek mléka, který budeme do kaše přidávat.
-
Slijeme vodu, přidáme trochu másla, mléko a mixujeme dohladka.