- reklama -
Suroviny
2 porce
- 500 g vepřové panenky
- pepř barevný mletý
- sůl
- grilovací koření
- 1/2 dcl bílého vína
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Panenku si nakrájím na dva stejné díly.
-
Do mísy dám 2 lžíce olivového oleje, namelu čerstvě koření – 4 druhy pepře, osolím, přidám malou lžičku grilovacího koření a zakápnu vínem.
-
Maso nechám odležet v pokojové teplotě 15 minut.
Ugriluji na grilu, kdo nemá může na pánvi. Já griluji do zatáhnutí a dám na 10 minut dodělat do trouby na 150 stupních.
-
Jako přílohu přeferuji brambory s dipem z česneku.
-
Omyté brambory ve slupce uvaříme do poloměkka, do mísy dáme 3 lžíce olivového oleje a 1 lžíci grilovacího koření, nechám zapéct v troubě cca 20 minut na 160 stupních. Dip si připravím ze zakysané smetany, 3 stroužků čeneku, soli a pepře. Jak budou brambory hotové, odkrojím měsíček, kápnu dip a měsíček vrátím. Necháme zapéct ještě 3 minutky v troubě.
Kuchařka: mijula