
- reklama -
Suroviny
2 porce
- panenka
- vejce
- brambory
- sůl
- pepř
- olej
- salát
- paprika čerstvá
- kukuřice
- ocet
- cukr
- kmín
- 0,5 litru vody
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na medailonky. Osolíme, opepříme.
-
A na rozpalované pánvi ji osmahneme z každé strany 4 minuty.
-
Salát ochutíme:
1 velká lžíce octa, 1 malá lžíce cukru, 1 malá lžíce soli, 0,5 litru vody a špetku pepře. Brambory upečeme v grilu se solí a kmínem.
Poznámka od kuchařky
Doba smažení závisí na tom, jak hrubé medailonky nakrájíte. Panenka by měla být trochu růžová. Rozkrojte ji a zkontrolujte. Jak bude málo, tak ji můžete nechat dojít v alobalu – uděláte kapsu z alobalu a panenku tam zabalte na 5 minut.
Kuchař: Drahos z kamene