
Suroviny
- 600 g vepřových líček
- 1 středně velký celer
- 2 kl koření na vepřové maso
- 3 stroužky česneku
- 2 středně velké cibule
- 2 pl sádla (oleje)
- vody na podlití dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Vepřová líčka si opereme, podélně rozkrojíme a lehce naklepeme. Česnek si očistíme a nakrájíme na menší kousky.
-
Líčka okořeníme, posypeme česnekem, naskládáme na sebe. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet v lednici, nejlépe do druhého dne.
-
Cibule očistíme, nakrájíme na jemno a osmažíme na sádle. Přidáme líčka, opečeme z obou stran, mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí do měkka. Při dušení jen mírně podléváme a líčka otáčíme.
-
Mezi tím si očistíme celer, nakrájíme, nebo nastrouháme na malé hranolky. Ke konci dušení odděláme poklici a vydusíme maso na tuk. Hotová líčka vyjmeme a uložíme na teple.
-
Do výpeku přidáme nachystaný celer, orestujeme, mírně podlijeme a krátce (5-10 minut) podusíme. K celeru vrátíme líčka, prohřejeme a můžeme podávat. Dle chuti můžeme dosolit.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsem udělal šťouchané brambory a smažené brambůrky a taky osmaženou červenou cibulku s kořením.