- reklama -
Suroviny
4 porce
- 5 ks vepřových líček
- 2 ks mrkev
- 1/2 celeru
- 2 ks petržel
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce rajského protlaku
- 2 dcl červeného vína
- 3 dcl masového vývaru
- koření Divočina
- celý pepř
- nové koření
- olej
- sůl
- pepř
- Bramborové placičky:
- 1 kg brambor
- 300 g polohrubé mouky
- 5 ks vajíček
- sůl
- sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
-
Vepřová líčka očistíme, osolíme a okořeníme. Ve větším kastrole na oleji zprudka orestujeme. Pak je vyjmeme a dáme stranou. Do výpeku vsypeme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, cibuli a česnek a na mírném plameni za stálého míchání dusíme dozlatova.
-
Pak přidáme protlak, víno a přilijeme polovinu vývaru. Do zeleninového základu vložíme orestovaná líčka, kastrol zakryjeme poklicí a dáme pozvolna péct do trouby.
-
Jakmile je maso měkké opět ho vyjmeme, přilijeme zbytek vývaru a omáčku povaříme. Dle chuti dokořeníme.
-
Bramborové placičky: Uvařené brambory nahrubo nastrouháme, přidáme mouku, vejce a osolíme. Vypracujeme těsto, z kterého tvoříme placičky a na rozpáleném sádle smažíme dokřupava.
Kuchařka: Bahula