
- reklama -
Suroviny
- 600 g vepřové kýty
- sůl
- pepř
- 1 malá lžička polévkového koření Vegeta speciál
- 3 stroužky česneku
- 75 g rajčatového protlaku
- 50 g oleje
- šlehačka
- bazalka
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Varianta č.1 – Vepřové řízky naklepeme, po okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a naložíme do marinády z oleje, rajčatového protlaku, utřeného česneku, polévkového koření a necháme marinovat 24 hodin. Potom opečeme na oleji doměkka. Jako příloha jsou vhodné opečené brambory, hranolky.
-
Varianta č. 2 – Do výpeku po opečeném mase přidáme zbytek marinády a 250 ml 30% šlehačky, krátce povaříme a přidáme nasekanou bazalku a petrželku.
Poznámka od kuchařky
Chuť masa má jemnou tomatovou příchuť. Moc dobré:-)
Zdroj- kuchařka Dona-nejlepší recepty
Kuchařka: BILKOVAI