Vepřová kýta v rajské marinádě

91
- reklama -

Suroviny

600 g vepřové kýty
sůl
pepř
1 malá lžička polévkového koření Vegeta speciál
3 stroužky česneku
75 g rajčatového protlaku
50 g oleje
šlehačka
bazalka
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Varianta č.1 – Vepřové řízky naklepeme, po okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a naložíme do marinády z oleje, rajčatového protlaku, utřeného česneku, polévkového koření a necháme marinovat 24 hodin. Potom opečeme na oleji doměkka. Jako příloha jsou vhodné opečené brambory, hranolky.

  2. Varianta č. 2 – Do výpeku po opečeném mase přidáme zbytek marinády a 250 ml 30% šlehačky, krátce povaříme a přidáme nasekanou bazalku a petrželku.

Poznámka od kuchařky

Chuť masa má jemnou tomatovou příchuť. Moc dobré:-)

Zdroj- kuchařka Dona-nejlepší recepty