- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky vepřové kýty
- 150 g sušených švestek
- 2 dl suchého bílého vína
- 1 dl smetany
- 1 lžička rybízové zavařeniny
- 50 g másla
- hladká mouka
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Sušené švestky odpeckujeme, dáme do kastrůlku, zalijeme vínem a necháme chvíli máčet. Nádobu se švestkami zahřejeme a dusíme je 20 minut, až jsou měkké.
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na másle je po obou stranách opečeme dozlatova a pak ještě 10 minut dusíme pod pokličkou.
-
Švestky vyndáme z kastrolku, přidáme šťávu s masa, zavařeninu a necháme svařit na 8 lžic šťávy. Zahustíme smetanou. Podle chuti dosolíme a opepříme. Šťávu na talíři nalijeme na švestky, nebo pod ně. Podáváme s bramborem.
Kuchařka: Jaromira18