
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 12 kousků vepřové kýty
- 12 plátků uzené slaniny
- sůl
- pepř
- instantní jíška
- olivový olej
- kapie
- mrkev
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nakrájíme tak, aby nám vznikly asi 1,5 cm vysoké plátky cca 5 x 5 cm.
-
Tyto porce osolíme, opepříme a omotáme „slaninovou šálou“ a spíchneme párátkem.
-
Na pánev si dáme trošku olivového oleje a opečeme všechny porce z obou stran.
-
Do pekáčku naskládáme opečené porce, přidáme na větší kusy nakrájenou kapii a mrkev a dáme opékat do trouby.
-
Jakmile je maso, dozlatova opečené přendáme ho do jiné nádoby a výpek naředíme a zahustíme tmavou instantní jíškou dle potřeby.
-
Na talíř servírujeme tak, že na špejli napíchneme střídavě porci vepřového, opečenou kapii a vytvoříme „vež“. Podáváme s vařeným bramborem a vypečenou šťávou.
Kuchař: Colombo65








