Suroviny
2 porce
- 2 plátky z vepřové kýty
- 2 stroužky česneku
- sůl
- olivový olej
- 600 g nových brambor
- 400 g zelených mražených fazolek
- 1 střední cibule
- 250 ml šlehačky
- kmín
- pepř
- sůl na dochucení
- máslo na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme nové brambory ve slupce, do vody kápneme olej a přidáme dvě lžičky hrubé soli. Vepřovou kýtu trošku naboucháme a potřeme utřeným česnekem se solí, zakapeme olivovým olejem a dáme do lednice uležet. Uvařené brambory oloupáme a nakrájíme na plátky, přidáme kmín, pepř a sůl, promícháme a vysypeme do pekáčku vymaštěného máslem, Svrchu pokapeme olivovým olejem a dáme péct dozlatova.
-
Fazolky dáme do mísy, spaříme vroucí vodou a necháme okapat v cedníku. Cibuli nasekáme na kostičky. Do pekáče dáme olivový olej a rozpálíme. Vložíme maso a opečeme z obou stran. Vyjmeme na talířek, do oleje vhodíme pokrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Pak vsypeme fazolky a chvilku restujeme.
-
Na fazolky vložíme kýtu a vše zalejeme šlehačkou. Dusíme pod pokličkou a mezitím hlídáme brambory. Jakmile jsou brambory opečené, je hotová i kýta ve fazolkách.