Vepřová kýta s cizrnou na kari

122
- reklama -

Suroviny

500 g vepřové kýty
200 g cizrny (nebo 2 plechovky sterilované)
200 g žampionů
200 g cukety
1 velká cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce kari koření
1 lžička kurkumy
drcený kmín
kokosový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu, cuketu a cibuli si nakrájíme na nudličky, žampiony nasekáme na plátky. V pánvi rozpálíme cca lžíci kokosového oleje, osmahneme na něm postupně cibuli, koření a poté i maso.

  2. Jakmile se maso zatáhne, můžeme je osolit, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 30 minut.

  3. Na posledních 5 minut přihodíme i cuketu a žampiony a jen lehce orestujeme, aby si zelenina udržela křehkost.

  4. Před koncem přidáme uvařenou cizrnu a dva prolisované stroužky česneku – už nevaříme, jen lehce prohřejeme a promícháme.