Vepřová kýta pečená, rychlá a jednoduchá

1167
- reklama -

Suroviny
4 porce

cca 3/4 kg vepřové kýty
2-3 ks cibulí
sůl, kmín
sádlo na vytření pekáčku
Příloha:
domácí hranolky fritované v horkém vzduchu

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájela jsem vepřovou kýtu na plátky, osolila a pokmínovala. Nic jsem nenaklepávala. Maso jsem vložila do skleněné zapékací mísy ,kterou jsem řádně vymazala sádlem a posypala na čtvrtkolečka nakrájenou cibulí. Podlila 1 dl vody, uzavřela a dala péct do trouby na 220 st. C. Průběžně jsem obracela maso, aby se cibulka dostala pod něj a nespálila se. Po necelé hodině je hotovo.
    Podávala jsem s hranolky, fritovanými v horkovzdušné fritéze bez tuku.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Tak to prostě máme rádi. Jednoduché a přitom chutné jídlo.