Suroviny
- 400 g vepřové kýty
- 4 rajčata(spařená a oloupaná)
- 150-200 g žampionů
- 3 plátky anglické slaniny(nakrájené)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku(nastrouhané)
- olej
- pepř
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 100-150 ml červeného vína
- hovězí bujon
- lžíce kečupu
- mletá paprika
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kýtu nakrájíme na nudličky, opepříme, přidáme česnek, zakápneme olejem a necháme odležet min. 2 hodiny.
-
Cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji a přidáme naloženou kýtu, opečeme, osolíme, zaprášíme sladkou paprikou a zalejeme horkou vodou.
-
Přidáme hovězí bujon a dusíme asi 45-60minut.
-
Mezitím si očistíme a nakrájíme žampiony, které orestujeme na slanině, podlejeme lžící vody.
-
K masu přidáme víno, necháme odpařit a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody.
-
Necháme povařit a přidáme nakrájená rajčata a lžíci kečupu nebo protlaku.
-
Podusíme cca 20 minut a přihodíme restované žampiony asi na 5 minut, aby se chutě propojily. Podáváme s rýží, těstovinami, gnocchi nebo bramborem.
Poznámka od kuchařky
Na talíři můžeme ozdobit lžící zakysané smetany nebo posypat strouhaným sýrem.Rozpis je cca pro 4 osoby.Místo čerstvých rajčat můžeme použít i loupaná v konzervě(potom ale vynecháme kečup a méně podléváme).