Vepřová kýta na pivě v římském hrnci

53
- reklama -

Suroviny

vepřová kýta
brambory
2 menší cibule
4 stroužky česneku
2 dcl piva
2 polévkové lžíce hořčice
1 plechovka žampionů (když nejsou čerstvé)
sůl
pepř
gulášové koření

Postup přípravy receptu

  1. Z deci piva, hořčice, soli, pepře, gulášového koření, cibule a česneku si připravíme marinádu. Maso a žampiony si naložíme do marinády cca 30 před pečením.


    Zobrazit celý recept

  2. Do pekáčku dáme nakrájené brambory, navrch uložíme maso i s marinádou a pečeme na 180°C cca 70 minut. Po 45 minutách podlijeme zbylým pivem

  3. Římský hrnec si namočíme cca 45 min před pečením ve studené vodě.

Poznámka od kuchařky

Nepíšu množství masa ani brambor, to si každý upraví podle počtu strávníků 🙂