
- reklama -
Suroviny
- Vepřová kýta (plátky podle počtu strávníků)
- cibule
- olej
- mléko
- zakysaná smetana
- bobkový list
- sůl
- pepř
- 1,5 lžíce hladké mouky
- 2 lžičky sladké papriky
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si zpěníme nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme na plátky nakrájenou, naklepanou, osolenou a opepřenou kýtu poprášíme paprikou a zprudka opečeme z obou stran.
-
Přidáme bobkový list, můžeme, pokud chceme 1 kostku masoxu, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka (v tlakovém hrnci asi 25 minut).
-
Pak maso vyndáme, asi v půllitru mléka rozkvedláme lžíci a půl hladké mouky a nalijeme na omáčku. Mouku pořádně provaříme za stálého míchání, aby se nám omáčka nespálila.
-
Nakonec vmícháme kelímek zakysané smetany. Podáváme s knedlíkem.
Kuchařka: JanaDorazinova









