Vepřová kýta na kari s hráškem a nočky

224
- reklama -

Suroviny

400 g vepřové kýty
1 velká cibule
kari koření
mletý pepř
hovězí bujon
sůl
150 g mraženého hrášku
cca 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění
2 lžíce kečupu nebo raj.protlaku
olej
Nočky:
2 vejce
200-300 ml mléka
cca 250 g polohrubé mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji, přidáme na nudličky nakrájenou kýtu a opečeme, osolíme, opepříme a přidáme kari(cca půl kávové lžičky).Lehce zpěníme a zalijeme bujonem, dusíme až je kýta měkká (45-60 min podle velikosti nudliček).

  2. Zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a přidáme kečup nebo protlak, provaříme asi 20-30 minut, chvíli před koncem přidáme hrášek.

  3. Nočky:
    Vejce rozšleháme se solí a mlékem a přidáme mouku, těsto má být o trochu hustší než kapání do polévky.

  4. Do vroucí osolené vody s kapkou oleje protlačujeme přes haluškovač nočky, popř. kapeme lžičkou. Nočky jsou hotové během minuty, kdy vyplavou na povrch.

  5. Scedíme, propláchneme a podáváme s dušeným masem.

Poznámka od kuchařky

Jednoduché jídlo, téměř bez hlídání, které chutná i dětem.Rozpis je pro cca 4 osoby.Kečup lze vynechat.U nočků doporučuji jeden zkusmo uvařit a pak případně přidat trochu mouky.Nočky můžeme zaměnit za rýži, gnocchi nebo těstoviny.