
Suroviny
- 400 g vepřové kýty
- 1 velká cibule
- kari koření
- mletý pepř
- hovězí bujon
- sůl
- 150 g mraženého hrášku
- cca 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění
- 2 lžíce kečupu nebo raj.protlaku
- olej
- Nočky:
- 2 vejce
- 200-300 ml mléka
- cca 250 g polohrubé mouky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji, přidáme na nudličky nakrájenou kýtu a opečeme, osolíme, opepříme a přidáme kari(cca půl kávové lžičky).Lehce zpěníme a zalijeme bujonem, dusíme až je kýta měkká (45-60 min podle velikosti nudliček).
-
Zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a přidáme kečup nebo protlak, provaříme asi 20-30 minut, chvíli před koncem přidáme hrášek.
-
Nočky:
Vejce rozšleháme se solí a mlékem a přidáme mouku, těsto má být o trochu hustší než kapání do polévky. -
Do vroucí osolené vody s kapkou oleje protlačujeme přes haluškovač nočky, popř. kapeme lžičkou. Nočky jsou hotové během minuty, kdy vyplavou na povrch.
-
Scedíme, propláchneme a podáváme s dušeným masem.
Poznámka od kuchařky
Jednoduché jídlo, téměř bez hlídání, které chutná i dětem.Rozpis je pro cca 4 osoby.Kečup lze vynechat.U nočků doporučuji jeden zkusmo uvařit a pak případně přidat trochu mouky.Nočky můžeme zaměnit za rýži, gnocchi nebo těstoviny.