Vepřová krkovička na kapce medu

46
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 plátky vepřové krkovičky
3 menší cibule
3 stroužky česneku
3 polévkové lžíce kečupu
1 polévková lžíce hořčice
2 lžíce francouzského dresinku
kmín celý
kari
provensálské koření
sůl
pepř
grilovací koření
olej
med
Brambory

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu: cibuli a česnek si nakrájíme na kolečka, vložíme je do misky, dále přidáme kečup, hořčici, dresing, cca špetku kmínu, cca kávovou lžičku kari, cca polevkovou lžíci provensálského a celé to promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Marinádou potřeme naloženou krkovičku den předtím decentně osolenou a opepřenou a necháme v misce uležet.

  3. Mezitím si oloupeme brambory a umyjeme a nakrájíme na kostky nebo na kostky podle libosti a dáme na plech a pokapeme olejem a vložíme do trouby zapéct tak na 150°C – dokud nejsou hotové.

  4. V průběhu pečení brambory dle potřeby posypeme grilovacím kořením a průběžně obracíme.

  5. Maso smažíme z obou stran na pánvičce na oleji společně s marinádou a přidáme cca 4 kávové lžíce medu.