- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 plátky vepřové krkovičky
- 3 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 polévkové lžíce kečupu
- 1 polévková lžíce hořčice
- 2 lžíce francouzského dresinku
- kmín celý
- kari
- provensálské koření
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- olej
- med
- Brambory
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si marinádu: cibuli a česnek si nakrájíme na kolečka, vložíme je do misky, dále přidáme kečup, hořčici, dresing, cca špetku kmínu, cca kávovou lžičku kari, cca polevkovou lžíci provensálského a celé to promícháme.
-
Marinádou potřeme naloženou krkovičku den předtím decentně osolenou a opepřenou a necháme v misce uležet.
-
Mezitím si oloupeme brambory a umyjeme a nakrájíme na kostky nebo na kostky podle libosti a dáme na plech a pokapeme olejem a vložíme do trouby zapéct tak na 150°C – dokud nejsou hotové.
-
V průběhu pečení brambory dle potřeby posypeme grilovacím kořením a průběžně obracíme.
-
Maso smažíme z obou stran na pánvičce na oleji společně s marinádou a přidáme cca 4 kávové lžíce medu.
Kuchař: MartinZ105