
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 500 g vepřové krkovice
- 250 g fazolek
- 200 g brambor
- bylinkové máslo ve formě
- řepkový olej
- máslo
- med
- sojová omáčka
- česnek
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Předem rozměklé máslo smícháme s bylinkami, česnekem a solí. Lžičkou vložíme do formičky. Necháme odležet v lednici.
-
Umyté, potřené olejem a nakrájené brambory na kolečka dáme péct na 200°C do trouby, cca na 25 min.
-
Krkovičku omyjeme a potřeme olejem.
-
Na předem rozpálené pánvičce zprudka opečeme z obou stran, aby se maso zatáhlo (cca 3 min.). Necháme odležet.
-
Brambory otočíme. Maso posolíme, opepříme a na posledních 10 min. je přiložíme k bramborám a překryjeme alobalem.
-
Na šťávě z masa orestujeme fazolky na másle a ochutíme sojovou omáčkou, medem a pepřem.
-
Bylinkovým máslem dochutíme brambory.
Kuchař: Misina