
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky vepřové krkovice
- 1 konzerva sterilizovaných žampiónů (celé)
- 1 malá konzerva sterilované kukuřice
- 1 velká cibule
- 1/2 kostky bujónu nebo vývaru
- olej na smažení
- sůl
- pepř
- provensálské koření
- instantní jíška na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Na plátky nakrájenou krkovičku naklepeme, lehce rozkrojíme na okrajích, osolíme a opepříme.
-
V hlubší pánvi orestujeme na oleji na drobno nakrájenou cibuli, do které až ze sklovatí přidáme plátky krkovičky.
-
Necháme lehce smažit z obou stran, okořeníme provensálským kořením a poté podlijeme asi 0,5 l vroucí vodou s vývarem.
-
Necháme dusit asi 20 minut.
-
Až maso změkne, přidáme půlky žampiónů spolu s kukuřicí(lze i bes kukuřice) dle vaší chuti, které necháme chvilku provařit.
-
Nakonec vyjmeme maso z pánve a zahustíme.
-
Jako příloha jsou vhodné hranolky či americké brambory.
Kuchař: Denca93