
- reklama -
Suroviny
- 400 g plátků vepřové krkovice
- 400 g vepřové kýty
- 1 větší cibule
- Na marinádu :
- 2 PL olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 4 lístky čerstvé šalvěje
- 150 – 200 ml světlého piva
- špetka uzené červené papriky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Oba druhy masa kuchyňsky upravíme a po stranách nařízneme. Naložíme přes noc do marinády (z výše uvedených surovin).
-
Druhý den maso okapané od marinády zprudka orestujeme na pokrájené cibuli, pěkně z obou stran a vložíme do pekáčku i s výpekem. Pečeme pozvolna v rozehřáté troubě na cca 170°C. V průběhu pečení dál podléváme zbylou marinádou (můžeme přidat do výpeku podle chuti ještě trochu piva).
-
Před dopečením dáme maso dopéci na program „oboustranný gril“ na cca 8 -10 minut. Maso pěkně zezlátně a má hezkou kůrčičku.
-
Podáváme s rýží s uzenou paprikou nebo s opečenými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Když je maso téměř měkké, můžeme přidat k sosíku i pár plátků cukety a pěkně sosík z masa ochutíme. Nezahušťujeme.
Kuchařka: Ivace64









