Suroviny
cca 6
- 1 kg vepřová kotleta bez kosti
- 300 g lišky
- 75 g anglické slaniny
- 2 vejce
- cibule to odhadneš
- sůl
- pepř
- lžíce hořčice
- trochu hladké mouky
- sardelovou pastu
- sádlo nebo olej
Postup přípravy receptu
-
Oloupej velkou cibuli, opravdu velkou, nebo raději dvě střední a osmahni je na sádle dozlatova.
-
Nakrájej na kostičky slaninu, samozřejmě i anglická může být, stačí i ten špek.
-
Dej ho na pánev a rozpusť ho.
-
Nasyp nakrájenou polovinu lišek a podus je se slaninou.
-
Přidej lžíci té smažené cibulky, osol, opepři a přidej tam tři vajíčka.
-
Nech to srazit a mírně vychladit.
-
Naplň tu kapsu a zašpejluj jako na fotce a převaž provázkem, jak je vidět.
-
Osol, opepři a přidej do té opečené cibule a nech také opéct z obou stran.
-
Přidej lžíci hořčice, orestuj, podlij vodou, přidej ostatní nakrájené lišky, přikryj poklicí a nech dusit. Hodinka a čtvrt by měla stačit.
-
Poté maso vyndej, přidej trošku sardelové pasty – podle vlastní chuti a případně trošku zahusti, někdo škrobem, někdo moukou ve vodě rozšlehanou a někdo jíškou.
-
Maso nakrájej, přidej rýži, knedlík, brambor, záleží na zvyku. Salátek z okurek a rajčat se hodí výtečně .
Poznámka od kuchařky
Trochu bílého před obědem, trochu po obědě a bude tě milovat, na rukou nosit a chválit a chválit. Večer mrkni na miláčka a se slovy chce se mi nějak spát šup do ložnice. A dál ….. on ví.
Krásné ráno. Neděle byla skvělá. Dobrou chuť a krásný den.