Vepřová kotleta v hořčično-bylinkové marinádě s čertovským dipem

34
- reklama -

Suroviny
5 porcí

5 ks kotlet bez kosti
1 lžíce sypkého česneku
Na marinádu:
1 vejce
1 lžíce oleje
2 lžíce Francouzské hrubozrnné hořčice
3 lžíce sladké sojové omáčky
2 lžíce Solamylu
2 lžíce nasekané petržele
2 lžíce libečku
1 malá cibule nakrájená nadrobno
Solamyl na obalení marinovaného masa
olej na smažení
sůl na dochucení
Na dip:
malá cibule nakrájená nadrobno
lístky petržele nakrájené na drobno
lístky libečku nakrájené na drobno
bílý jogurt
čertovská omáčka (v poměru 2:1 s jogurtem)
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. V míse ušleháme marinádu.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso mírně naklepeme, na okrajích nařízneme a do každého plátku z obou stran vetřeme česnek. Plátky masa obalíme v marinádě, poskládáme do uzavíratelné nádobky a uložíme do lednice.

  3. Poté plátky masa osolíme, obalíme v Solamylu a pozvolna smažíme v rozehřátém oleji z každé strany 7minut.

  4. Mezitím umícháme dip a vše podáváme s osmaženým bramborem.

Poznámka od kuchařky

Improvizace ze surovin, které byly momentálně k dispozici 🙂