
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 vepřové kotlety
- 1 velká cibule
- 2 hrsti fazolových lusků (mražené)
- 4 plátky másla
- sůl
- pepř
- provensálské koření
- 5 stroužků česneku
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a do pekáče dáme plátky másla a na něj položíme kotlety.
-
Posypeme na hrubo nakrájenou cibulí, česnekem a fazolovými lusky.
-
V troubě pečeme přiklopené asi 3/4 hodiny na 190-200 stupňů a pak odklopíme a dopečeme.
-
Dle potřeby malinko podlít vodou, podle toho v čem pečete. Po upečení do výpeku můžete přidat maličko česnekového bujónu.
Jako příloha se hodí v troubě opečené brambůrky s máslem a petrželkou. Upeču do zlatova a potom promíchám se solí, máslem a petrželkou.
Kuchařka: bubutop