Vepřová kotleta s fazolovým luskem

73
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 vepřové kotlety
1 velká cibule
2 hrsti fazolových lusků (mražené)
4 plátky másla
sůl
pepř
provensálské koření
5 stroužků česneku

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a do pekáče dáme plátky másla a na něj položíme kotlety.

  2. Posypeme na hrubo nakrájenou cibulí, česnekem a fazolovými lusky.

  3. V troubě pečeme přiklopené asi 3/4 hodiny na 190-200 stupňů a pak odklopíme a dopečeme.

  4. Dle potřeby malinko podlít vodou, podle toho v čem pečete. Po upečení do výpeku můžete přidat maličko česnekového bujónu.

    Jako příloha se hodí v troubě opečené brambůrky s máslem a petrželkou. Upeču do zlatova a potom promíchám se solí, máslem a petrželkou.