Vepřová kotleta rychle a chutně, s lehce navinulou šťávou

56
- reklama -

Suroviny
2-4 (podle velikosti masa)

4 plátky vepřové kotlety bez kosti (cca 1,5 cm silné)
1 lžíce solamylu
2 lžíce oleje
1 lžička celého kmínu
1 malá cibule
1 lžička pomerančové marmelády
150 ml vývaru
vymačkaná šťáva z 1 pomeranče
1 prolisovaný stroužek česneku
plátek másla o síle 1 cm
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté, osušené plátky masa slabě naklepeme a po stranách nařízneme. Zlehka osolíme, opeříme a obalíme v solamylu.


    Zobrazit celý recept

  2. Do pánve s rozehřátým olejem dáme rozvonět kmín. Vložíme plátky masa, smažíme 5 minut z každé strany, vytáhneme z pánve a uchováme v teple.

  3. Do výpeku dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přilijeme vývar, šťávu a opatrně seškrábneme výpečky. Přidáme marmeládu, česnek, promícháme a 4 minuty silným varem provaříme. Nakonec přidáme plátek másla na zjemnění.

  4. Plátky masa dáme na talíře a přelijeme horkou šťávou. Podáváme s rýží nebo s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Pomerančovou marmeládu mívají v Lidlu.