
- reklama -
Suroviny
- plátky vepřové kotlety zhruba (1,5cm silné/použila )jsem 4ks
- kefír použila jsem 100 ml
- hrst nasekané hladkolisté petržele kdo má,může přidat i libeček
- na špičku nože chilli koření
- 1 lžička čerstvého zázvoru najemno nastrouhaného
- sůl podle potřeby
- olej na osmažení
Postup přípravy receptu
-
Petrželku nasekáme najemno a smícháme s kefírem a zázvorem.
-
Do plátků masa lehce vetřeme chilli koření a vložíme do mísy s bylinkovým kefírem. Promícháme a necháme nejlépe půl dne(i déle) uležet v lednici.
-
Poté nožíkem, nebo papírovou utěrkou kefír odstraníme a na pánvi v rozehřátém oleji prudce po obou stranách osmažíme.
-
Smažíme přibližně 5 minut z každé strany. Lze také připravit na grilovací pánvi, kterou předem lehce potřeme olejem. Podáváme s pečivem, nebo s různě upraveným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Tuhle dobrotu někdy dělávala má babička. Ale místo masa, jako šidítko pro dědu bylo silné kolečko salámu 🙂
Kuchařka: Anna Kocikova









