Vepřová kotleta na rychlovku

265
- reklama -

Suroviny

plátky vepřové kotlety zhruba (1,5cm silné/použila )jsem 4ks
kefír použila jsem 100 ml
hrst nasekané hladkolisté petržele kdo má,může přidat i libeček
na špičku nože chilli koření
1 lžička čerstvého zázvoru najemno nastrouhaného
sůl podle potřeby
olej na osmažení

Postup přípravy receptu

  1. Petrželku nasekáme najemno a smícháme s kefírem a zázvorem.

  2. Do plátků masa lehce vetřeme chilli koření a vložíme do mísy s bylinkovým kefírem. Promícháme a necháme nejlépe půl dne(i déle) uležet v lednici.

  3. Poté nožíkem, nebo papírovou utěrkou kefír odstraníme a na pánvi v rozehřátém oleji prudce po obou stranách osmažíme.

  4. Smažíme přibližně 5 minut z každé strany. Lze také připravit na grilovací pánvi, kterou předem lehce potřeme olejem. Podáváme s pečivem, nebo s různě upraveným bramborem.

Poznámka od kuchařky

Tuhle dobrotu někdy dělávala má babička. Ale místo masa, jako šidítko pro dědu bylo silné kolečko salámu 🙂