
Suroviny
4 porce
- 4-6 plátků z vepřové kotlety
- 5 bílých paprik
- 1 střední cibuli
- 500 ml vývaru nebo bujónu
- sůl
- kmín
- pepř
- olej
- hladká mouka na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kostečky a lehce osmahneme v hrnci na oleji, až zprůhlední.
-
Papriky nakrájíme na kousky, přidáme na cibulku, trochu osolíme, přidáme kmín a promícháme.
-
Na papriku naskládáme mírně osolené a opepřené plátky masa, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vše dusíme, dokud se bílkovina v masu nezatáhne. Papriky i maso krásně vypustí šťávu.
-
Zalijeme vývarem. Osobně vsázím na kvalitu než kvantitu, takže jen tolik, aby bylo maso zakryto omáčkou.
-
Vaříme, dokud není maso krásně měkké.
-
Poté jej vyjmeme z omáčky, kterou zahustíme na sucho opraženou moukou. Maso vrátíme zpět. Jako příloha se hodí domácí houskový knedlík nebo brambory.
Poznámka od kuchařky
Houskový knedlík:
3 rohlíky pokrájené na kostečky (já si tyto porce i suším)
1/2 kg hrubé mouky
3 dcl vody
2 celé vejce
1 prášek do pečiva
lžička soli
(Kostky z rohlíků zalijeme ve větší misce vodou a necháme asi 15 minut odležet. Přidáme vejce, mouku, PDP a vše smícháme. Rozdělíme na poloviny a z každé mokrýma rukama vytvarujeme dlouhý váleček o průměru 6 cm a dáme do vroucí vody. Vaříme v osolené vodě v dostatečně velkém hrnci 30 minut, přičemž v polovině vaření knedlíky otočíme).









