Vepřová kotleta na paprikách

138
- reklama -

Suroviny
4 porce

4-6 plátků z vepřové kotlety
5 bílých paprik
1 střední cibuli
500 ml vývaru nebo bujónu
sůl
kmín
pepř
olej
hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostečky a lehce osmahneme v hrnci na oleji, až zprůhlední.

  2. Papriky nakrájíme na kousky, přidáme na cibulku, trochu osolíme, přidáme kmín a promícháme.

  3. Na papriku naskládáme mírně osolené a opepřené plátky masa, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vše dusíme, dokud se bílkovina v masu nezatáhne. Papriky i maso krásně vypustí šťávu.

  4. Zalijeme vývarem. Osobně vsázím na kvalitu než kvantitu, takže jen tolik, aby bylo maso zakryto omáčkou.

  5. Vaříme, dokud není maso krásně měkké.

  6. Poté jej vyjmeme z omáčky, kterou zahustíme na sucho opraženou moukou. Maso vrátíme zpět. Jako příloha se hodí domácí houskový knedlík nebo brambory.

Poznámka od kuchařky

Houskový knedlík:

3 rohlíky pokrájené na kostečky (já si tyto porce i suším)

1/2 kg hrubé mouky

3 dcl vody

2 celé vejce

1 prášek do pečiva

lžička soli

(Kostky z rohlíků zalijeme ve větší misce vodou a necháme asi 15 minut odležet. Přidáme vejce, mouku, PDP a vše smícháme. Rozdělíme na poloviny a z každé mokrýma rukama vytvarujeme dlouhý váleček o průměru 6 cm a dáme do vroucí vody. Vaříme v osolené vodě v dostatečně velkém hrnci 30 minut, přičemž v polovině vaření knedlíky otočíme).