Suroviny
4 porce
- 4 plátky vepřové kotlety 1,5-2 cm vysoké
- 2 lžíce sádla
- 1 velká cibule
- worcester
- lesní houby (nemáme-li, tak žampiony)
- 1 lžička červené sladké papriky
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- sůl
- mletý pepř
- 1/2 kostičky silného bujonu
- 1,5 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Na plátcích kotlety lehce nařežeme mřížku z obou stran a nařízneme lehce po stranách, aby se plátky masa nevyboulily a zůstaly pěkně rovné. Osolíme, opepříme a potřeme worcesterem. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky a dáme na sádlo lehce zrůžovět.. Vařečkou dáme cibuli na stranu a dáme do kastrolku maso tak, že plátkem zbylou cibulku hrneme na bok k odhrnuté cibuli. Přidáme teplotu, kastrůlek s místem, kde je cibule, posuneme trochu mimo plotýnku a maso opečeme mírně dozlatova po obou stranách. Cibulku hlídáme a občas promícháme.
-
Na osmahnuté maso nalijeme horkou vodu tak, aby bylo ponořené, hlídáme, aby bylo omáčky na 4 porce. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a kmín a dusíme. Když je maso na 3/4 měkké, přidáme nakrájené houby a 1/4 hodinu dusíme, zahustíme trochou vody ve které jsme rozkvedlali mouku, přidáme bujon a 20 minut pomalu vaříme. Omáčku podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme k ní rýži, knedlík, brambory.
Poznámka od kuchařky
Přidávám do ní někdy smetanu, aby byla jiná.