- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 300 g vepřových jater
- 1/2 cibule
- 1/2 červené kapie
- 150 g cukety
- 50 g pórku
- feferon nebo čili paprička
- 2-3 kus žampionů, mohou být i jiné houby, pýchavka, hlíva a pod..
- 3-4 kusy malých rajčat
- 2-4 lžíce ostrého kečupu
- sůl, pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve očistíme zeleninu. Papriku a cuketu nakrájíme na kostičky nebo nudličky, je to vcelku jedno, pórek na kolečka, houby na plátky, rajčata na čtvrtky.
-
Olej zahřejeme, nasypeme na něj nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět.
-
Játra nakrájíme na nudličky a dáme je opékat spolu s cibulí, zatím nepodléváme.
-
Postupně přidáme houby, papriku, cuketu, pórek, čili papričku, nakonec rajčata.
Malinko odlijeme, využijeme spíš vlastní šťávy ze zeleniny a dusíme cca 15 minut. -
Když jsou játra měkká, osolíme celou směs, zahustíme kečupem a ještě krátce prohřejeme. Podáváme s opečenými bramborami nebo s chlebem, popřípadě s rýží..
Kuchařka: JanaDorazinova