![Vepřová játra se šunkovou rýží_5ff90750296ac.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/veprova-jatra-se-sunkovou-ryzi_5ff907501c7a9.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g vepřových jater
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 50 g anglické slaniny (plátkové)
- 1 lžička Mexického koření
- sůl
- 3 lžičky hladké mouky
- 200 g vařené rýže
- 50 g šunky od kosti
- 3 lžíce sterilovaného hrášku
- 1 lžička slunečnicového oleje
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na menší kousky a anglickou slaninu na nudličky.
-
Na lžíci oleje orestujeme játra s anglickou slaninou, poté podlijeme vodou a dusíme do změknutí jater.
-
Přidáme koření a šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě.
-
Provaříme, odstavíme a dochutíme solí.
-
Šunku nakrájíme na malé kousky a společně s hráškem jí prohřejeme na lžičce oleje a směs vmícháme do uvařené rýže.
Kuchařka: JanaB1