
- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřových jater
- 50 g slaniny
- 3-4 hříbky
- 1 cibule
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1/2 lžičky uzené papriky
- špetka kmínu
- 1 lžice mouky
- vývar ( může být z kostky )
- olej
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
- cibulová nať
Postup přípravy receptu
-
V hrnci necháme rozpustit kostičky slaniny, přidáme olej, jemně pokrájenou cibuli, krátce osmahneme, přidáme na stejnoměrné kousky pokrájená játra, orestujeme, posypeme paprikou, kmínem, zalijeme vývarem a dusíme.
-
Když jsou játra téměř měkká, přidáme houby, které jsme si podusili na másle a zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vody. Necháme provařit.
-
Když jsou játra měkká, osolíme a dochutíme pepřem. Na talíři posypeme cibulkovou natí.
Kuchařka: maris