Vepřová hlava a krůtí krky na paprice

48
- reklama -

Suroviny
4 porce

1/2 vepřové hlavy
2 krůtí krky
kostka zeleninového vývaru
Vegeta
máslo
smetana
paprika sladká
cibule
citronová kůra
pepř celý
nové koření celé
kyška
citron

Postup přípravy receptu

  1. Maso spolu s bujónem vložíme do studené vody a táhneme cca 3 hodiny. Vývar dochutíme Vegetou.


    Zobrazit celý recept

  2. Uvařené maso obereme od kostí, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.

  3. Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, citronovou kůru, kuličky pepře a nové koření. Orestujeme a přidáme papriku. Zalijeme vývarem.

  4. Do smetany vmícháme trochu mouky a přidáme k vařícímu základu. Provaříme a dochutíme kyškou, solí a citronovou šťávou. Přecedíme, přidáme obrané maso a vše ještě prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Přípravu vývaru jsem do celkové doby přípravy nezapočítával, protože si ho můžeme udělat den předem. Podivná kombinace mas vznikla tak, že jsem byl po dlouhé době v jednom řeznictví a kupoval jsem podle toho, co se mi líbilo a na co jsem měl právě chuť. Teprve pak jsme uvažovali, jak to upravit.