Suroviny
4 porce
- 1/2 vepřové hlavy
- 2 krůtí krky
- kostka zeleninového vývaru
- Vegeta
- máslo
- smetana
- paprika sladká
- cibule
- citronová kůra
- pepř celý
- nové koření celé
- kyška
- citron
Postup přípravy receptu
-
Maso spolu s bujónem vložíme do studené vody a táhneme cca 3 hodiny. Vývar dochutíme Vegetou.
-
Uvařené maso obereme od kostí, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.
-
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, citronovou kůru, kuličky pepře a nové koření. Orestujeme a přidáme papriku. Zalijeme vývarem.
-
Do smetany vmícháme trochu mouky a přidáme k vařícímu základu. Provaříme a dochutíme kyškou, solí a citronovou šťávou. Přecedíme, přidáme obrané maso a vše ještě prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Přípravu vývaru jsem do celkové doby přípravy nezapočítával, protože si ho můžeme udělat den předem. Podivná kombinace mas vznikla tak, že jsem byl po dlouhé době v jednom řeznictví a kupoval jsem podle toho, co se mi líbilo a na co jsem měl právě chuť. Teprve pak jsme uvažovali, jak to upravit.