
- reklama -
Suroviny
- 0,5 kg mletého vepřového masa (nejlépe plece, libovost 70%)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- vepřové sádlo
- K podávaní:
- kváskový chléb
- tatarka (majonéza)
- hořčice
- cibule
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso osolte a opepřete. Je-li hmota příliš hutná, přidejte studenou vodu nebo sádlo. Nechte asi 15 minut odpočinout.
-
Z masa vytvořte placičky, spíš menší a vyšší. Na pánvi rozpalte sádlo a opečte vepřenky z obou stran.
-
Podávejte s chlebem, tatarkou nebo hořčicí a cibulí.
Poznámka od kuchařky
Vepřenky dělali v automatu Koruna, mleté údajně ředili vodou. Otec vzpomínal, jak na ně s máti chodili za dob studií. U obrovského tálu stála nerudná paní, potírala ho rozpuštěným sádlem a sázela na něj jednu za druhou. Bez vyzvání jste museli udat – hořčice nebo tatarka.
A druhý den – na sádle s výpekem topinky.
Kuchařka: Karolina09









