- reklama -
Suroviny
- Věnečky:
- 1/4 l vody
- 9 dkg tuku (sádlo, hera apod )
- 15 dkg hrubé mouky
- 4 vejce
- Pomazánky:
- česneková:
- Majolka®
- česnek
- tvrdý sýr nastrouhaný
- tvaroh
- nivová:
- nastrouhaná niva
- Majolka®
- bílý jogurt
- sýrová:
- pomazánkové máslo
- tavený sýr
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Věnečky:
ve vodě rozpustíme tuk, přidáme mouku, promícháme a hned stáhneme s plamene. Znovu promícháme až se vytvoří kompaktní hmota a necháme vychladnout. Když je směs vychladlá vmíchame vajíčka – jednotlivš za sebou. -
Na plech dáme pečicí papír a nastříkáme věnečky 2 x nad sebou.
-
Upečeme dozlatova.
-
Po vychladnutí rozřízneme a plníme pomazánkami. Pomazánky – suroviny smícháme a vyšleháme.
Kuchařka: sefrovka