- reklama -
Suroviny
- Těsto :
- 250 ml vody
- sůl
- 125 g tuku (máslo, Hera, Zlatá Haná..)
- 150 g hl. mouky
- 3 celá vejce
- Krém :
- 1 vanilkový pudink Olé bez vaření
- 1 rumový cukr
- 250 ml mléka
- 100 g másla
Postup přípravy receptu
-
Osolenou vodu dáme vařit, přidáme tuk. Když je tuk úplně rozpuštěný, přidáme mouku a mícháme, dokud nám nevznikne hladká jednotná hmota.
Pozor, aby se hmota nepřipálila.
Hmotu odstavíme, necháme vychladit.
Do vychladlé hmoty zašleháme postupně 3 celá vejce. -
Směsí plníme pevný zdobící sáček, já používám silikonový s větší zdobící špičkou. Věnečky stříkáme na plech, vyložený pečícím papírem.
Pečeme na cca 170 ° přibližně 30 min. podle trouby. Během prvních 15 min troubu vůbec neotevíráme. Poté troubu pootevřeme pomocí např měchačky a dopečeme. Vyndáme z trouby a vychladlé plníme krémem. Pocukrujeme nebo použijeme fondánovou polevu. -
Krém :
Pudink ušleháme s rumovým cukrem a mlékem. Postupně přidáme změklé máslo a ušleháme do hladkého krému.
Kuchařka: IvettaG