- reklama -
Suroviny
2,5 litru
- 1 mladý celer
- 1 větší mrkev
- 4 lahůdkové cibulky
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- špetka tymiánu
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 stroužek česneku
- kuřecí vývar (nemusí být)
- trochu olivového oleje (na cibulku)
- mořská sůl
- Vegeta
- 1 hrstička celerové natě
- 1 větší hrst kuskusu
Postup přípravy receptu
-
Celer a mrkev si nastrouháme na větších slzičkách. Cibulky nakrájíme na kolečka (bílou část, zelenou nakonec), česnek na plátky a dáme osmažit na olej v hrnci, po chvíli přidáme nastrouhanou zeleninu a za stálého míchání osmažíme.
-
Pak nalijeme vývar, přidáme koření (bobkový list, nové koření, kmín) a ještě sójovou omáčku s celerovou natí, necháme vařit. Jakmile je zelenina měkká, dáme podle chuti sůl a Vegetu, zavaříme na pár minut kuskus a přidáme na kolečka nakrájenou zelenou nať z cibulek.
Poznámka od kuchařky
Kdysi jsem četla, že sojovka je dobrá do polévek, tak jsem to konečně vyzkoušela a ostatní koření a jiné jsem dávala, jak mě zrovna napadlo a polévka byla výborná a troufám si říct, že konkuruje s hovězím vývarem!
Kuchařka: Bibinka